Fördelar med att välja färg framför tapet

I regel är det betydligt enklare att måla och få ett bra resultat än att tapetsera. Det går fortare att måla, det behövs ingen mönsteranpassning och man behöver inte tänka på att skära ut för eluttag med mera. En annan fördel är att flera färger är lättare att underhålla än vad en tapet är, och eventuella förbättringar eller lagningar ser bättre ut om väggen bara är målad istället för tapetserad.

Färgtyper att välja mellan
I dag finns det flera olika färgtyper att välja mellan när man ska renovera. För det första ska man välja en färg som passar det aktuella utrymmet. Alla färger kan till exempel inte användas på betong, och inte alla fungerar i ett badrum. Det finns också matta, halvblanka och blanka färger. En matt färg glänser inte alls, och kan se fin ut i ett rum där man har glansiga skåpsluckor eller liknande. En annan sak som är bra att tänka på är att vissa färger faktiskt går att torka av när de är målade med. Väldigt praktiskt om man får en fläck på den målade väggen exempelvis.

Renovera praktiskt
När du väl har valt rätt färgsättning för hemmet är det dags att tänka smart. Det är till exempel smidigt att täcka in golv, saker som inte ska målas med mera. Det finns smart plast i bygghandeln som kan täcka möbler, och på golvet kan man lägga kartong, tjockare papper eller liknande. Tänk också på att provmåla så du verkligen är säker på att kulören är den rätta. Det är inte gratis att renovera, och det är inte heller så roligt att behöva måla om bara för att man missat provmålningen. Rätt färgsättning gör så mycket och det är värt att lägga tid på det!